Habboretro.nl

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Verdient Een Hotel Manager?

Wat Verdient Een Hotel Manager
Check je salaris! –

Minimum en maximum salaris voor Hotelmanagers – van € 1.699 tot € 4.401 per maand – 2023. Het aanvangssalaris van een Hotelmanagers bedraag meestal tussen de € 1.699 en € 2.579 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.105 en € 3.260 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat verdient een hotelmanager bij Fletcher?

Het standaardsalaris voor de functie Hotel Manager bij Fletcher Hotels is € 3.766 per maand. Salarissen voor de functie Hotel Manager bij Fletcher Hotels kunnen uiteenlopen van € 2.904 tot € 5.459 per maand.

Wat voor niveau heb je nodig voor hotelmanager?

Welke opleiding heb ik nodig? Afhankelijk van je vooropleiding kun je de mbo-opleiding hotelmanagement in slechts één of twee jaar afronden. De hbo-opleiding tot hotelmanager kun je in slechts 3 of 4 jaar succesvol afronden.

Wat verdient een hotelmanager per uur?

Salaris Tarief Jaar Maand Tweewekelijkse Week Dag Uur Hoeveel verdient een Hotel general manager in Nederland? Gebaseerd op 25 salarissen Het gemiddelde hotel general manager salaris in Nederland is € 54.000 per jaar of € 27,69 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 49.500 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 60.000 per jaar. Wat Verdient Een Hotel Manager

Wat doet een manager van een hotel?

Het beroep hotelmanager – Een hotelmanager heeft de leiding over de dagelijkse gang van zaken in een hotel. Hij/zij:

coördineert het managementteam met onder andere de F&B manager, de manager housekeeping en de front office manager; is betrokken bij de werving en begeleiding van nieuwe werknemers; houdt toezicht op het functioneren van de medewerkers om alle werkzaamheden binnen het hotel zo goed mogelijk te laten verlopen; verzorgt interne en externe communicatie en contacten en neemt administratieve taken op.

Een hotelmanager superviseert de dienstverlening in het hotel met oog op de te volgen procedures en de kwaliteitseisen. De hotelmanager heeft een leidinggevende functie waarbij hij het personeel begeleidt en coördineert. Hij/zij houdt zich zowel bezig met dienstverlening als met personeelsmanagement en hoteladministratie.

Hoeveel verdien je na Hotelschool?

Startsalaris – Het startsalaris voor recent afgestudeerden aan de hotelschool ligt rond de € 2.309,- bruto per maand (Keuzegids Hbo 2023).

Hoe lang duurt opleiding hotelmanager?

Na de studie – Met je mbo-diploma Hotelmanagement kun je veel kanten op. Bijvoorbeeld als hotel- of eventmanager, salesmanager of start je eigen bedrijf. Wat dacht je van een baan als sales executive bij Hotel Huis ter Duin of ga aan de slag als festivalprojectmanager bij Unity Event Crew.

Hoe lang duurt de opleiding hotelschool?

Hoe lang duurt het? – Je kunt deze opleiding in voltijd-, deeltijd- of duale vorm volgen. Dit verschilt overigens per hogeschool. Niet allemaal bieden ze een deeltijdopleiding aan. De voltijdopleiding duurt vier jaar. Studenten die al een mbo-vooropleiding horeca-ondernemer/ -manager hebben gedaan, kunnen een verkort studietraject volgen (een of anderhalf jaar korter).

 1. Ook bij andere verwante vooropleidingen zoals restaurateur en afdelingsmanager is een verkorte vorm vaak mogelijk.
 2. Informeer hiernaar bij de studieadviseurs van de hogescholen.
 3. De deeltijd- en duale vorm duren meestal een half tot anderhalf jaar langer dan de voltijdopleiding.
 4. Tenzij je kunt aantonen dat je elders verworven competenties hebt.

Daarmee kun je de studie wel met anderhalf jaar bekorten.

Kan je in een hotel werken zonder diploma?

Gelukkig is dit niet altijd het geval en kun je soms ook zonder een diploma aan de slag! Als horecamedewerker of barista bijvoorbeeld. Je ervaren collega’s leren je in dat geval alles over het vak. Diploma of niet, dat is dus afhankelijk van het hotel en functie waarin je wil werken.

Wat verdient een receptionist in een hotel?

Loon – De minimumverloning die je ontvangt voor jouw vlotte communicatie, discretie en gastvrijheid is wettelijk vastgelegd.O.b.v. je beroep behoor je tot één van de 9 functiecategorieën, waaraan een loonschaal is gekoppeld. Receptionisten vallen onder functiecategorie 6,

Wat verdient een receptioniste per maand?

Check je salaris! –

Minimum en maximum salaris voor Receptionisten, algemeen – van € 1.380 tot € 2.997 per maand – 2023. Het aanvangssalaris van een Receptionisten, algemeen bedraag meestal tussen de € 1.380 en € 2.127 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.670 en € 2.462 per maand bij een werkweek van 38 uur.

See also:  De Panne Ibis Hotel?

Wat verdien je als CEO?

Hoeveel verdient een CEO gemiddeld in Nederland? Een CEO in Nederland verdient gemiddeld € 3.855 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.280 (laag) tot € 4.435 (hoog).

Wie is eigenaar van Van der Valk?

Zo is het om op te groeien in de familie Van der Valk Toen Martinus van der Valk in 1939 het eerste Van der Valk-hotel opende in Voorschoten, had hij vast niet verwacht dat er in 2016 honderd vestigingen zouden zijn in zeven landen. Alle hotels zijn in handen van familieleden en afstammelingen van Martinus.

 • Een van hen is Annabel van der Valk.
 • Annabel is 24 jaar, en heeft haar eigen skybar.
 • Die staat op een wat onverwachte plek, namelijk langs de A15 in het Gelderse Tiel.
 • Bij Van der Valk denk je waarschijnlijk aan een oubollig hotel met een restaurant waar je onderweg naar Frankrijk stopt om schnitzel met pepersaus te eten, en waar het naar muffe oude mensen ruikt, maar het hotel in Tiel voldoet in geen enkel opzicht aan die gedachte.

Het gebouw is pas opgeknapt. De ruimtes ogen groot maar toch knus, en binnen zie ik eigenlijk geen enkele hoogbejaarde. Op de zestiende verdieping, waar de skybar zit, spreek ik met Annabel over opgroeien als een Van der Valk, verstoppertje spelen in hotels, strijd met broers en zussen over wie het beste hotel heeft en nooit kerst vieren.

Annabel van der Valk. Foto door Kas van Vliet. MUNCHIES: Je bent 24 en runt je eigen skybar. Best bijzonder, lijkt me. Annabel van der Valk: Ik kan begrijpen dat het voor een buitenstaander bijzonder is, maar bij ons in de familie is het normaal. Ik heb neefjes en nichtjes die op hun 21e al een heel hotel runnen, dus dat ik op mijn leeftijd manager van een skybar ben komt bij ons in de familie wel vaker voor.

Ik heb gewoon mazzel dat ik in deze familie geboren ben, en ik ben heel dankbaar dat ik dit kan doen. Ik wilde eerst een de hotelbar in ons hotel in Hoorn openen, maar toen kreeg ik de kans om deze bar in Tiel te beginnen. Omdat hier een toren is, wist ik meteen dat ik een skybar wilde.

 1. Samen met de architect heb ik alles ingericht.
 2. Ik ben er ongeveer anderhalf jaar mee bezig geweest.
 3. Waarom Tiel? Zou je niet liever een skybar in Rotterdam hebben? Dat zou ook gaaf zijn, ja.
 4. Het is wel mijn ambitie om de skybar uit te breiden naar andere plekken.
 5. Aan de andere kant is het wel een aanwinst voor Tiel en de Betuwe.

Het is leuk dat de mensen hier nu ook naar een skybar kunnen, zonder dat ze daarvoor half Nederland moeten doorcrossen. Een skybar is niet het eerste waar je aan denkt bij Van der Valk. Mijn ouders kennen het vooral van de appelmoes met een kers. Hoe kijk jij daar als jong persoon tegenaan? Van dat kersen met appelmoes-imago willen we een beetje af.

 1. We hebben er veel aan te danken, maar het past niet helemaal meer bij deze tijd.
 2. We zijn alle hotels aan het renoveren om ze mee te laten gaan met de tijd.
 3. Er worden de komende jaren veel nieuwe hotels bijgebouwd en de bestaande hotels krijgen een facelift.
 4. De kersen met appelmoes komen er alleen nog in als ze biologisch zijn en mooi verpakt in een weckpot.

Toen ik twaalf was had ik een krantenwijk. Wat deed jij op die leeftijd? Voor mijn twaalfde hielp ik al af en toe mee in het hotel, ik ben hier in Tiel geboren en heb lang in dit hotel gewoond. We stonden dan op een kratje kopjes en schoteltjes te stapelen.

Toen ik twaalf was deed ik de afwas, en daarna ging ik over op schoonmaken. Het was hard werken, maar het werd altijd leuk omdat we er wedstrijdjes van maakten. Hoe is het om in een hotel op te groeien? Leuk. Je hebt een heel ander leven dan de meisjes op school. Vriendinnetjes mochten altijd langskomen, we konden bijvoorbeeld kattenkwaad uithalen, zwemmen, roomservice bestellen.

See also:  De Echoput Hotel?

Het was eigenlijk best wel een paradijs hier. Ik vond het jammer toen we op een gegeven momenten verhuisden naar een echt huis. Nu woon ik weer in hetzelfde hotel. Vroeger hoefde ik het hotel bijna niet uit, omdat ik hier alles had. Dat is nu nog steeds zo.

 1. Het klinkt nu net alsof ik een kluizenaar ben, maar dat valt best mee.
 2. Als ik wil ontspannen, ga ik het hotel uit.
 3. Je moet wel, iedereen wordt gek als je altijd in hetzelfde pand zit, waar je dan ook nog eens woont.
 4. Volgens mij kan je hier ook supergoed verstoppertje spelen.
 5. Haha ja, dat klopt.
 6. Als een hotel wordt geopend gaan we eerst met de hele familie verstoppertje spelen.

Dat is superleuk, je hebt zoveel verstopplekken. Dit is een beetje een traditie geworden bij ons. Hoe groot is je familie eigenlijk? Iedere ouder in de familie heeft veel kinderen. Wat dat betreft zijn we wel modern in de hotels, maar wat ouderwetser qua gezinsuitbreiding.

Zelf kom ik uit een gezin met vijf kinderen, en dat is normaal in onze familie. Vast gezellig met kerst. We vieren geen kerst. Het zijn de drukste dagen van het jaar, dus dan zijn we allemaal aan het werk. En eigenlijk vind ik dat ook heel gezellig. Kerstavond vieren we wel met ons eigen gezin. Dus ook niet met alle familieleden, dat zou niet te doen zijn.

Ken je eigenlijk iedereen in je familie? Nee, dat is eigenlijk wel gênant. Bij de opening van de skybar kwamen familieleden langs, en bij sommige mensen moest ik echt even nadenken wie het was en van welke vestiging. Directe familie ken ik natuurlijk wel, maar daarbuiten wordt het lastig.

 1. Onze familie bestaat uit zo’n 780 mensen.
 2. Mijn opa en oma hebben zelf 38 kleinkinderen en 15 achterkleinkinderen en er zijn er alweer een aantal op komst.
 3. Foto met dank aan Van der Valk Tiel Hoe werkt het precies in jullie familie met al die hotels? Dat is best ingewikkeld.
 4. We hebben heel veel vestigingen, Tiel wordt gezien als de honderdste.

Alle hotels hebben een Van der Valk aan de leiding. In het begin zaten we alleen in Nederland, maar inmiddels ook in Duitsland en België. Om het overzichtelijk te houden is onze familie verdeeld in ‘staken’: De holding onder onze staak heeft bijvoorbeeld 21 hotels.7 Nederlandse hotels en 10 Duitse hotels, 2 in België, 1 in Spanje en 1 op Bonaire.

Natuurlijk zijn er kwaliteitseisen verbonden aan de Van der Valk-formule, maar je mag bijvoorbeeld wel zelf bepalen als je iets wil veranderen in de vestiging. Als je bijvoorbeeld gouden theelepeltjes wil in plaats van zilveren dan kan dat. Het is allemaal niet zo streng als in het Hilton. Dat houdt het leuk.

Je bent dit leven ingerold, maar stel als dit niet was wat je wilde? Zijn alle Van der Valks verplicht om in een van de hotels te werken? Haha, nee hoor, zeker niet. Toen ik jonger was had ik ook niet het gevoel dat ik dit wereldje in wilde. Toen ik ouder werd, ben ik Event- & Hotelmanagement gaan studeren, omdat ik het geweldig vind om events te organiseren.

Het hotel-gedeelte had ik natuurlijk al onder de knie, dus dat was mooi meegenomen. Tijdens de opleiding zag ik ineens een toekomst voor me in het hotelleven. Ik vraag me nu eigenlijk nooit meer af wat ik zou zijn geworden als ik niet in deze familie geboren was. Als je trouwt, is het dan een ongeschreven regel dat je je eigen achternaam houdt? Nee, je neemt gewoon de naam van je man aan.

Daar zijn we eigenlijk dan ook weer best ouderwets in. Ik hoef zelf ook echt niet per se mijn achternaam te houden. En als jij kinderen krijgt, zou je ze dan ook het hotelleven met de paplepel ingieten of wil je ze liever wat anders zien doen? Ik vind zelf dat ik een hele mooie jeugd heb gehad in het hotel.

 • Ik denk dat ik mijn kinderen hetzelfde zal opvoeden zoals mijn ouders deden.
 • Mochten ze, als ze ouder worden, niet het hotelleven in willen, mogen ze dat zelf beslissen natuurlijk.
 • Je broers en zus runnen ook hotels.
 • Is er tussen jullie onderling een strijd? Jazeker, het is best competitief.
 • Mijn broers zijn bijvoorbeeld general managers bij hotel Leusden en hotel Hoorn, en mijn zus is general manager bij hotel Amersfoort, dus het is leuk om de hotels met elkaar te vergelijken.
See also:  Why Bible In Hotel Rooms?

Wat we soms doen is gastvrijheidsscores en recensies online vergelijken. Volgens mij zijn wij met het hotel in Tiel iedereen aan het verslaan. Dankjewel voor dit gesprek, Annabel. Door je in te schrijven voor de VICE nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat je elektronische communicatie van VICE ontvangt die soms advertenties of gesponsorde content kan bevatten.

Hoeveel verdien je in de hotel?

Salaris Tarief Jaar Maand Tweewekelijkse Week Dag Uur Hoeveel verdient een Hotels in Nederland? Gebaseerd op 425 salarissen Het gemiddelde hotels salaris in Nederland is € 24.697 per jaar of € 12,67 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 22.313 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 35.000 per jaar. Wat Verdient Een Hotel Manager

Waar kan ik hotelmanagement studeren?

Denk jij erover om een opleiding hotelmanagement te volgen? De studie Hotelmanagement leidt je op tot een young professional die moeiteloos aan de slag kan in de hospitalitysector. De opleiding hotelmanagement kun je volgen op hbo-niveau en op mbo-niveau.

Wat is een normaal salaris hbo?

Wat verdient een hbo starter gemiddeld? – Een hbo’er verdient bij zijn of haar eerste baan meestal tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. In de economische sector ligt het gemiddelde vaak hoger dan in de technische of juridische sector, maandelijks gemiddeld tussen de €2.300 en €2.500 bruto tegenover €1.800 en €2.200.

Wat is een normaal salaris in Nederland?

Wat is het gemiddelde salaris in Nederland? – Goed, tijd om de gemiddelde salarissen in Nederland onder de loep te nemen. Het gemiddelde salaris in Nederland kun je bepalen door alle inkomens in Nederland bij elkaar op te tellen en dat bedrag te delen door het aantal inwoners met een inkomen.

Het gemiddelde inkomen van alle inwoners met een inkomen was in 2021: € 34.000 per jaar. Het gemiddeld inkomen van werkenden was in 2021: € 45.000 per jaar. Het inkomen van directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) was in 2021 gemiddeld € 70.000 per jaar.

Leuk om te weten, maar je kan er waarschijnlijk weinig mee. Daarom is het interessant om factoren die het salaris beïnvloeden nader te bekijken.

Wat verdient een hbo er na 10 jaar?

Wat is het gemiddelde salaris HBO met 10 jaar ervaring. – Het gemiddelde salaris van een HBO’er met 10 jaar ervaring, of zo rond het 40ste levensjaar ligt tussen de € 4000 tot € 5000 per maand.

Wat verdient een Nachtreceptionist hotel?

Salaris nachtreceptionist 2023 – Benieuwd naar het salaris van een nachtreceptionist? Dat ligt in 2023 ongeveer tussen de € 1.900 en € 2.600 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Hoeveel je precies verdient, hangt af van je opleiding, werkervaring en werkgever.

 1. Ben je in dienst bij een hotel? Dan komt er bovenop het bruto nachtreceptionist salaris een nachttoeslag van minstens 10% als je tussen 00:00 en 6:00 uur aaneengesloten werkt.
 2. De secundaire arbeidsvoorwaarden van een nachtreceptionist verschillen per werkgever.
 3. De kans is groot dat je vakantiegeld, en reiskostenvergoeding krijgt, maar controleer dit altijd wanneer je solliciteert.

Bij sommige werkgevers krijg je daarnaast nog andere mooie extra’s, zoals pensioenopbouw, de mogelijkheid om trainingen te volgen en korting op overnachtingen.

Wat verdien je in de hospitality?

Als fulltime hospitalitymedewerker ga je gemiddeld tussen de 1.761 en 1.855 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 23.340 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.